Boloş: Guvernul va distribui pachete alimentare și cu produse de igienă pentru 1,2 milioane de beneficiari | AUDIO

Ministrul Fondurilor Europene a anunţat că Guvernul a adoptat, joi, ordonanţa de urgenţă care reglementează sistemul de distribuţie a pachetelor cu produse de igienă şi alimentare pentru 1,2 milioane de persoane aflate într-o situaţie de vulnerabilitate.

„Discutăm de o primă tranşă de pachete de igienă corporală, pentru care va începe distribuirea începând cu data de 4 iunie şi apoi două tranşe de pachete alimentare, adică peste 2.400.000 de astfel de pachete, care vor fi distribuite începând cu data de 15 iunie. Este o măsură aşteptată pe de o parte de beneficiarii pachetelor alimentare, care se găsesc astăzi în situaţie de risc de sărăcie, care au venitul sub venitul minim garantat pentru acordarea ajutorului social, dar este o măsură aşteptată şi de industria de panificaţie, de industria alimentară”, a spus Marcel Boloş.

Pachetele vor include în total 35.000 de tone de făină albă de grâu, peste 10.000 de tone de conserve de carne de vită, peste 6.000 de tone de conserve de carne de porc.

„Este o cantitate importantă de produse care în această perioadă sunt extrem de utile pentru industria de panificaţie şi industria alimentară. Valoarea fondurilor europene alocate este de 225 de milioane de euro – sumă extrem de importantă – şi guvernul României contribuie cu partea de cofinanţare, astfel încât în perioada aceasta, în care ne confruntăm cu criza de sănătate publică, să avem grijă şi de categoriile de persoane vulnerabile care au nevoie de această susţinere”, a menţionat ministrul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pachetele cu produse de igienă şi alimentare au fost achiziţionate de Ministerul Fondurilor Europene.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS