Bogdan Stanoevici, demis de la conducerea Circului Metropolitan Bucureşti

Primăria Capitalei a anunţat, luni, că a încetat contractul de management al lui Bogdan Stanoevici la Circul Metropolitan Bucureşti.

Corpul de Control al edilului general a descoperit un ”management defectuos”.

Primăria Capitalei susţine că verificările au început în noiembrie 2019 şi nu au legătură cu candidatura acestuia la alegerile locale.

”Primăria Municipiului Bucureşti anunţă că, începând cu data de 3 februarie, domnului Bogdan Stanoevici i-a încetat contractul de management la Circul Metropolitan Bucureşti, acesta aflându-se în preaviz de 15 zile. După această perioadă, Primarul General va numi o noua conducere interimară, până la organizarea concursului de management” susține municipalitatea într-un comunicat.

Verificările au scos la iveală un management defectuos la nivelul de conducerea al circului, atât în calitate de angajator, cât şi în calitate de ordonator terţiar de credite.

Conform raportului, „în decursul anilor 2017 – 2018, au fost achiziţionate trei producţii artistice din străinătate în valoare totală de 595.000 euro, care au adus încasări totale de doar 52.000 euro, deşi managerul are ca atribuţie principală ‘urmărirea modului de realizare a veniturilor proprii programate şi găsirea de soluţii pentru creşterea acestora”.

Primăria Capitalei prcizează că, din analiza modului în care au fost încheiate aceste contracte s-au constatat mai multe deficienţe.

Spre exemplu, nu ar fi fost prezentată modalitatea prin care s-a ajuns să fie ales producătorul extern, iar contractele externe au fost semnate doar de managerul instituţiei şi nu prezintă viza de control financiar preventiv propriu şi nici viza de legalitate juridică.

”Desi existau posturi vacante în organigrama Circului Metropolitan Bucureşti, managerul a preferat să lucreze pe contracte de colaborare: la nivelul anului 2018 au fost încheiate «contracte de colaborare, atât cu colaboratorii externi cât şi cu proprii angajaţi: 1.138 contracte de colaborare încheiate în baza Legii nr. 8/1996 şi în baza Codului Civil pentru care s-a achitat suma de 5.786.668 lei, la un nivel al veniturilor nete încasate de numai 3.032.612 lei». În concluzie, s-a constatat o folosire «ineficientă şi neeficace a fondurilor publice fără a exista o corelaţie cu respectarea principiilor necesităţii, oportunităţii, legalităţii şi regularităţii, conform legii»”, adaugă Primăria Capitalei.

Fost ministru pentru Diaspora şi secretar de stat, Bogdan Stanoevici și-a lansat, sâmbătă, candidatura pentru Primăria Capitalei din partea ADER.

Purtătorul de cuvânt al formațiunii declară că Gabriela Firea ”apelează la tertipuri de teamă că va pierde Capitala”. „Este o eliminare a celor care îndrăznesc să o concureze. O răzbunare ordinară, care arată adevăratul caracter al unei persoane care se crede mare doamnă”, susține Orlando Culea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS