Bogdan Olteanu a fost reținut de procurorii anticorupție – comunicat DNA

DNA anunță printr-un comunicat de presă că vice-guvernatorul BNR Bogdan Olteanu a fost reţinut pentru trafic de influenţă. Este dosarul în care Sorin Ovidiu Vîntu a fost audiat ieri la DNA, pentru cumpărare de influenţă, au declarat surse judiciare pentru agenția News.ro.  Bogdan Olteanu este suspectat că ar fi primit de la Vîntu un milion de euro şi alte beneficii pentru numirea guvernatorului Deltei Dunării.

 

Surse judiciare citate de news.ro spun că lui Bogdan Olteanu i-ar fi fost adusă în anul 2008 suma de două milioane de euro cash, de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu. Din  această sumă, un milion i-ar fi revenit premierului de atunci Călin Popescu Tăriceanu pentru numirea jurnalistului Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei. Bogdan Olteanu și Sorin Ovidiu Vîntu s-ar fi întâlnit în prealabil pe proprietatea lui Vîntu din Delta Dunării.

Aceleași surse judiciare mai spun că Bogdan Olteanu ar fi recunoscut că s-a întâlnit cu Vîntu, dar nu și că ar fi primit bani de la acesta.

În prezent viceguvernator al Băncii Naționale, în 2008, la data faptelor, Bogdan Olteanu era președinte al Camerei Deputaților.

Actualul președinte al Senatului, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a reacționat pe Facebook:  aştept ca, odată cu apropierea alegerilor, mai mulţi arestaţi, condamnaţi, anchetaţi, suspecţi, inculpaţi etc să facă denunţuri împotriva mea, pentru a obţine promisiunea procurorilor DNA că vor avea parte de un tratament mai indulgent în faţa legii şi vor rămâne cu banii furaţi, eventual

Și jurnalistul Liviu Mihaiu a reacționat la cele întâmplate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS