Confidenţialitate

Bogdan Mateescu, președintele CSM: Vom discuta desființarea SIIJ în luna februarie | VIDEO

Președinte Consiliului Superior al Magistraturii, Bogdan Mateescu, a declarat, în cadrul emisiunii Piața Victoriei, că CSM va analiza proiectul de desființare a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție în luna februarie, cel mai probabil.

Este nevoie ca la discuții să participe toți componenții CSM, a explicat Bogdan Mateescu:

În cel mai scurt timp posibil, în luna februrie, cred că vom putea, dacă suntem toți prezenți și mă gândesc că vom fi în această perioadă. Să știți că au fost lipsuri din motive obiective, nu a avut nimeni intenția să întârzie avizarea acestui proiect.

De altfel, Ministerul, mergând până la absurd, deși nu se va întâmpla așa, în calitate de titlular al propunerii către Guvern, poate să continue, obligația constituțională, legală, a fost aceea de a solicita. Prin urmare, noi nu ne putem transforma într-o piedică, dacă există voință, dar vom dezbate în plenul Consiliului atunci când vom fi toți prezenți, posibil, da, în luna februarie.”

Președintele CSM spune că SIIJ nu poate rămâne în forma actuală și va fi nevoie de consultări înainte de a se ajunge la o formă finală:

„Secția actuală, cum este ea reglementată, reglementarea actuală este suferindă și ineficientă și nu poate rămâne. Ce punem în loc, așteptăm dezbaterile și opiniile colegilor noștri judecători și procurori și opiniile din Consiliu.”

Urmăriți în continuare emisiunea integrală, moderată de către Ioana Ene Dogioiu: