Confidenţialitate

Bogdan Aurescu, consilierul prezidential pentru politică externă, la Interviurile Europa FM – VIDEO

Președintele Klaus Iohannis continuă turneul diplomatic extern cu noi întrevederi la cel mai înalt nivel.

Luni,  șeful statului  va face o vizită la Berlin unde se va întâlni cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, dar și cu președintele țării.

Apoi, în partea a doua a săptămânii, președintele se va întâlni, la Bruxelles, și cu liderul francez, Emmanuel Macron.

Invitat la Interviurile Europa FM, consilierul prezidențial Bogdan Aurescu a precizat că una dintre temele de discuție cu liderii europeni  va fi dialogul pe care Klaus Iohannis l-a avut săptămâna trecută, la Casa Albă, cu președintele Donald Trump.

La Washington, Klaus Iohannis i-a spus lui Donald Trump că este în interesul tuturor, inclusiv al SUA, ca UE să rămână un partener puternic.

Acest mesaj dar și întreaga vizită au fost pregătite timp de aproape un an, a mărturisit la Interviurile Europa FM, consilierul prezidențial Bogdan Aurescu.

Consilierul președintelui a explicat că la întâlnirea de la Casa Albă, Donald Trump a fost impresionat de faptul că peste o săptămână, zeci de companii românești merg în America să dezvolte noi afaceri, iar acesta a fost unul dintre motivele pentru care Klaus Iohannis i-a cerut omologului său să sprijine ridicarea vizelor pentru români, a explicat Bogdan Aurescu.