Confidenţialitate

Bogdan Aurescu: Autoritățile britanice fac eforturi pentru a le permite șoferilor români de camioane să părăsească Regatul Unit | AUDIO

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, spune că autoritățile din Marea Britanie fac tot posibilul pentru a le permite șoferilor de camioane, blocați în portul Dover, să părăsească Regatul Unit cât mai repede pe baza unui test COVID negativ.

Șoferii vor fi testați de armata britanică, dar este un proces care durează.

”Se fac eforturi de către autoritățile britanice pentru a debloca acea masă foarte mare de persoane și autovehicule care s-au strâns în urma acestei decizii de blocaj pe care au luat-o autoritățile franceze.

Sperăm că în cursul acestei zile cea mai mare parte să poată să plece spre Franța.

Noi sperăm și ne-am exprimat prin contactele pe care le-am avut, inclusiv în această dimineață, cu Ambasada Regatului Unit la București, prin Ambasada României la Londra către autoritățile britanice, rugămintea ca această procesare să se facă cât mai rapid”, a declarat Aurescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Bogdan Aurescu spune că accesul în Franța pentru cei care vin din Marea Britanie este permis doar pe baza unui test negativ pentru coronavirus.

”În Franța nu sunt probleme, din informațiile pe care le am, autoritățile franceze nu mai verifică existența acelor certificate negative antigen, bazându-se pe ceea ce au realizat deja autoritățile britanice , deci nu ar trebui să fie probleme”, a mai spus Bogdan Aurescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Bogdan Aurescu a precizat că ambasadele sunt gata să acorde asistență consulară românilor din Marea Britanie care au probleme la revenirea în țară.

Vă reamintim, după depistarea unei noi tulpini a virusului SARS-COV-2 în Marea Britanie, mai multe țări europene au impus restricții pentru cei care revin din Regatul Unit.