Confidenţialitate

Bode: Protejarea gândacului de pe autostrada Râmnicu Vâlcea-Sibiu este „o falsă problemă” | AUDIO

Lucian Bode dă asigurări că finanțarea Autostrăzii Sibiu-Pitești nu este în pericol de a fi suspendată. Protejarea unei anumite specii de gândac de pe traseul autostrăzii este “o falsă problemă” spune Ministrul Transporturilor.

Declarația ministrului vine în contextul în care i s-a reproșat că nu a publicat scrisoarea Comisiei Europene din luna decembrie când era avertizat că Autostrada Sibiu-Pitești ar putea să nu mai beneficieze de bani europeni în cazul în care autoritățile române nu reușesc să asigure protecția gândacului croitor de stejar şi fag.

Ministrul Lucian Bode vine cu explicații după ce fostul ministru Răzvan Cuc a distribuit pe Facebook scrisoarea de la Bruxelles și a spus că Autostrada Sibiu-Pitești este în pericol de a nu mai primi finanțare.

Actualul ministru explică: Comisia Europeană a trimis în luna decembrie o scrisoare de observații, iar autoritățile de la București au timp până la sfârșitul lunii februarie să dea detalii despre cum vor proteja în timpul lucrărilor de construcție a tronsonului Sibiu- Pitești gândacul croitor de stejar și fag, specie amenințată.

Lucian Bode spune că specialiști din Ministerul Transporturilor și al Mediului caută soluții: “Aproximativ 40 de specialiști, de la fiecare instituție – Agenția de Mediu, ariile protejate, cu toți cei responsabili în eliberarea acordului de mediu -, au sarcină să răspundă la fiecare solicitare din punct de vedere tehnic”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Transporturilor Lucian Bode amintește că România nu este singura țară căreia i s-au cerut astfel de clarificări și a promis că va răspunde la timp solictărilor de la Bruxelles, astfel încât este sigur că va primi finanțare pentru construcția autostrăzii.