Confidenţialitate

Bode: Lucrările pentru alte două tronsoane ale drumului expres Craiova-Pitești, în linie dreaptă | AUDIO

Primele două tronsoane ale drumului Expres Craiova – Pitești vor fi gata anul viitor, iar pentru tronsoanele 3 și 4, a fost desemnat câștigătorul licitației, a spus ministrul Transporturilor Lucian Bode:

Dacă tronsonul 1 si tronsul 2 sunt în execuție, așa cum am prezentat, de azi (marți) pot să spun că și tronsonul 3 și tronsonul 4 au intrat în linie dreaptă. Asta înseamnă că a fost desemnat câștigătorul licitației pentru tronsoanele 3 și 4. Colegii mei au finalizat raportul procedurii pentru tronsonul 4. Tronsonul 3 costă 670 de milioane de lei plus TVA, 12 luni proiectare, 24 de luni executție, iar tronsonul 4 costă 617 milioane de lei, tot așa 12 luni proiectare, 24 de luni execuție.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sunt întârzieri mari la lucrările de construcție a podului peste Olt, iar contractul cu actualul constructor ar putea fi reziliat – a precizat ministrul Lucian Bode:

Din păcate avem parte de un constructor neserios. Mai întâi a invocat pandemia, starea de urgență, au cerut amânări. Noi am emis ordinul de începere, n-au făcut nimic. Le-am emis o factură de penalități de un milion de lei. Instanța a dat dreptate Companiei de Drumuri. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Drumul Expres-Craiova Pitești va avea 121 de kilometri, 4 benzi de circulație (câte două pe sens) și 75 de poduri și pasaje. El ar urma să fie finalizat în 2023.

Valoarea proiectului este de 5,5 miliarde de lei, iar 75 la sută din această sumă este acoperită din fonduri europene.