Confidenţialitate

Boc, Berceanu, Videanu şi Flutur, audiaţi la Comisia de anchetă privind prezidenţialele

Foştii lideri PDL Emil Boc, Radu Berceanu, Adriean Videanu şi Gheorghe Flutur vor fi audiaţi, marţi, la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009.

În şedinţa de marţi membrii Comisiei trebuie să stabilească şi dacă vor cere un punct de vedere de la Parchet cu privire la refuzul lui Gabriel Oprea, Neculai Onţanu şi Anghel Iordănescu de a face declaraţii în timpul audierilor de săptămâna trecută.

Președintele comisiei, Mihai Fifor, a explicat jurnaliștilor cum sunt chemați la audieri cei implicați în tot scandalul alegerilor din 2009: “Sunt mai multe tipuri de comunicare. Vorbim la telefon, trimitem sms-uri, emailuri  … urmăm toți pașii pe care trebuie să-i facem pentru o astfel de invitație. ”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Gheorghe Flutur, șeful campaniei lui Traian Băsescu la prezidențialele din 2009, a declarat la finalul audierii sale că nu știe nimic despre presupusa întâlnire de la locuința lui Gabriel Oprea, din seara alegerilor: “Noi eram protagoniștii din ring. Fiecare dorea să câștige candidatul lui. Eu am venit cu sufletul deschis să lămuresc ce pot lămuri, dar nu știu nimic despre ce mă întrebați. Eu, eram la mine în Nord, în dezbateri televizate …”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

in 2009, seara alegerilor, turul II la prezidențile, din casa lui Gabriel Oprea, întâlnire care l-ar fi ajutat pe Traian Băsescu să îl învingă pe Mircea Geoană la diferență mică de voturi – spune patronul ziarului „Evenimentul Zilei”, Dan Andronic. La întâlnire au luat parte, între alții, procurorul general de atunci, Laura Codruța Kovesi, George Maior, pe atunci șeful SRI și Florian Coldea, prim-adjunct SRI.

Tot în şedinţa de marţi se va decide când va fi audiat la Comisie fostul preşedinte al României Traian Băsescu.

Un alt punct de pe agendă se referă la posibila sesizare a Parchetului, după ce mai multe persoane chemate la audieri au refuzat să facă declaraţii, pe motiv că există un dosar pe rol în acest caz.

Miercuri vor fi audiaţi şi social-democraţii Dan Şova şi Dan Nica, cel din urmă fost ministru de Interne, care a plecat din funcţie cu puţin timp înainte de alegeri. Tot miercuri va fi audiat şi Dan Radu Ruşanu (PNL) şi vor fi continuate discuţiile cu fostul ministru Eugen Tomac.