BNR își va adapta strategia în funcție de schimbările pe plan extern

Guvernatorul Mugur Isărescu a declarat că Banca Națională își va adapta politicile și strategia în funcție de schimbările pe plan extern, ca urmare a votului pro-Brexit din Marea Britanie.
Nu este vorba de o strategie nouă – a spus el, ci de o adaptare a celei existente, în funcție de evoluția piețelor externe.

Totodată, a spus Mugur Isărescu după ședința de joi a Consiliului de Administrație al BNR pe politică monetară, Banca centrală va avea în perioada următoare o abordare mult mai practică.

Abordarea noastră devine mult mai practică, vedem cum evoluează lucrurile şi acţionăm cu arsenalul pe care-l avem la dispoziţie, nu avem instrumente blocate, tot arsenalul este la dispoziţia Băncii Naţionale”, a afirmat Isărescu la briefingul de presă, după şedinţa Consiliului de Administraţie al BNR pe politică monetară.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Şeful BNR a punctat că incertitudinea este dominanta momentului, nu numai în România, ci la nivel mondial, fiind sporită de votul pro-Brexit.
Noi trebuie să subliniem că asigurăm stabilitatea financiară, a dobânzilor şi a cursului în condiţiile date. Dacă se schimbă semnificativ, ne adaptăm parametrii de stabilitate la noile condiţii”, a punctat guvernatorul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS