Confidenţialitate

Blugii ar putea să se scumpească. Prețul bumbacului a urcat la maximul ultimilor 10 ani

Cotaţiile futures la bumbac au trecut marţi, 28 septembrie, peste pragul de un dolar pentru o livră (453 grame), prima dată în ultimii zece ani.

Vremea nefavorabilă şi problemele din industria de shipping pun în pericol livrările de bumbac, ceea ce va duce la creşterea costurilor pentru îmbrăcăminte în toată lumea, potrivit Bloomberg.

La bursa de la New York, contractul la bumbac cu livrare în luna decembrie a urcat până la 1,005 dolari pentru o livră, cel mai ridicat nivel înregistrat după luna noiembrie 2011.

Preţul bumbacului a crescut cu 28% în acest an, pe fondul unei cereri puternice venite în special din China, combinată cu perturbările pe partea de ofertă provocate de pandemie şi haosul din sectorul de logistică, ca urmare a creşterii costurilor cu transportul maritim, potrivit Agerpres.

Un preţ mai mare la bumbac înseamnă că va creşte şi costul articolelor de îmbrăcăminte.

Retailerii ar putea încerca să transfere aceste costuri la consumatori, rezultând în inflaţie, pentru orice – de la tricouri la blugi -, ceea ce ar putea diminua cererea şi afecta marjele pentru producători precum Levi Strauss & Co.

Foto/ Pixabay