Confidenţialitate

Blue Air a revenit la profitabilitate în cursul anului financiar 2019

Profitul operațional pentru anul financiar 2019 a ajuns la 8,9 milioane de euro, față de o pierdere operațională de 19 mil. euro în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat Blue Air transmis Europa FM.

Blue Air, cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri, a anunțat luni rezultatele financiare pentru cele 12 luni încheiate la data de 30 septembrie. 2019.

„Ne bucurăm să anunțăm o performanță financiară îmbunătățită în 2019; atingerea pragului de profitabilitate, după trei ani de pierderi financiare datorate unei creșteri operaționale accelerate, reprezintă o realizare importantă pentru Blue Air. Avem planuri ambițioase pentru a răspunde și mai bine așteptărilor pasagerilor noștri; strategia noastră de transformare are deja rezultate și a creat premizele sustenabilitații financiare pentru compania noastră, pe termen lung.”, a declarat Oana Petrescu, Director general al Blue Air (FOTO).

Profitul net pentru anul financiar 2019 a ajuns la 3.4 mil. euro (înainte de costurile de restructurare a flotei și operațiunilor), față de o pierdere de 24.4 milioane de Euro în aceeași perioadă a anului trecut.