Confidenţialitate

Chiajna: Un bloc întreg a fost evacuat după ce locuitorii au simțit un miros înțepător

Locatarii dintr-un bloc situat în Chiajna, județul Ilfov, au fost evacuați după ce au sesizat un miros înțepător în clădire. În urma verificărilor, s-a sesizat că nivelul monoxidului de carbon avea valori depășite, spune ISU B-IF. În jurul orei 17:00, locuitorilor li s-a permis accesul în locuințe pentru aerisirea acestora, iar în zonă au rămas echipajul de intervenţie în cazul accidentelor chimice, biologice, radiologice sau nucleare (CBRN) și o autospecială de stingere. Locuitorii așteaptă acum echipa de intervenție specializată în instalații de gaze pentru verificări, mai spune ISU B-IF.

„A fost evacuat un bloc din Chiajna. A fost evacuat un număr de 45 de persoane. În acest moment persoanelor li s-a permis accesul în locuințe pentru a le aerisi. Evacuarea s-a realizat ca urmare a sesizării unui miros înțepător și înregistrării de valori depășite pentru monoxidul de carbon. În acest moment nu mai există depășiri ale valorilor normale. Gazele au fost oprite. Rămân în continuare echipajul CBRN (n.r. echipaj de intervenţie în cazul accidentelor chimice, biologice, radiologice sau nucleare) și o autospecială de stingere pentru supraveghere”, a spus Ana Covașniuc – purtător de cuvânt la ISU B-IF.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Klaus Iohannis la Conferința Națiunilor privind Schimbările Climatice: România și-a redus emisiile de gaze cu efect de seră cu peste două treimi în ultimele trei decenii