Confidenţialitate

Belgia: Măsuri restrictive suplimentare în Bruxelles, valabile până pe 19 noiembrie

De luni și până pe 19 noiembrie, la Bruxelles vor fi în vigoare măsuri restrictive suplimentare.

În regiunea capitalei Belgiei, masca redevine obligatorie peste tot iar între orele 22.00 și 6.00 se va putea ieși din case doar pentru urgențe: la spital, la farmacie, pentru a ajuta o persoană vârstnică, un minor sau o persoană cu handicap, pentru mers la serviciu sau călătorii în scop profesional.

De luni, magazinele se închid la ora 20.00 iar livrările de mâncare se pot face până la ora 22.00. Locuitorii capitalei belgiene sunt îndemnați să meargă singuri la cumpărătur. Se interzic grupurile mai mari de 4 persoane în public.

Sunt interzise serviciile religioase cu excepția celor care sunt înregistrate pentru a putea fi difuzate pe platforme de socializare sau  mass-media,  la care pot participa cel mult 10 persoane. Ceremoniile funerare pot avea loc cu maximum 15 persoane iar la cununiile civile sau religioase pot participa mirii, martorii (nașii) și ofițerul stării civile sau preotul.

Telemunca devine obligatorie în toate sectoarele în care este posibilă și se vor înăspri controalele autorităților federale competente. Se închid toate spațiile culturale din Bruxelles: teatre, muzee, cinematografe, săli de expoziție, sălile de fitness, piscinele și patinoarele, cazinourile și casele de pariuri.

Sunt interzise toate competițiile sportive pentru amatori iar antrenamentele sunt permise doar copiilor sub 12 ani. Toate excursiile școlare au fost anulate și nu mai e permis colindatul din ușă în ușă de Halloween.