BISTRIȚA: Testare la cerere pentru COVID-19 la Spitalul Județean; prețul unui test e 290 de lei

Spitalul Județean de Urgență din Bistrița a anunțat că face testări pentru coronavirus la cerere. Prețul unei testări este de 290 de lei și se face în baza unei programări telefonice. Rezultatele se dau în 48 de ore de la recoltare, prin email.

Spitalul Județean de Urgență din Bistrița a anunțat, pe Facebook, că face testări la cerere pentru depistarea infecției cu COVID-19, într-un laborator de biologie moleculară RT-PCR, acreditat.

„Pentru a nu fi afectate serviciile de testare la cerere (capacitatea laboratorului SJUB fiind limitată, iar prioritizarea la testare se face în conformitate cu algoritmul aprobat de INSP) am încheiat un protocol cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, care va prelua probele care depășesc capacitatea noastră de testare și le va realiza la Institutul Imogen”, se arată pe pagina de Facebook a spitalului.

Recoltarea probelor se face marțea și joia, între orele 10.00 și 12.00, în incinta spitalului județean, lângă cortul de triaj, pe baza unei programări telefonice prealabile.

Costul unei testări este de 290 de lei, iar dacă rezultatul probei este incert, retestarea se face în mod gratuit. Rezultatele sunt transmise prin email în 48 de ore de la recoltare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS