Confidenţialitate

Bistrița: Pârtia de schi de peste 7 milioane de euro de la marginea orașului, afectată grav de o alunecare de teren

O alunecare de teren majoră a afectat grav pârtia de schi construită de Primăria Bistrița la marginea orașului, o investiție care a scos din bugetul Bistriței milioane de euro în ultimii ani.

Topirea zăpezii a scos la iveală o alunecare majoră de teren pe Dealul Cocoș, acolo unde Primăria Bistrița a investit peste 7 milioane de euro în ultimii ani pentru a amenaja o pârtie de ski, dotată cu telescaun, dar aflată la o altitudine prea mică pentru a fi folosită mai mult de câteva zile într-un sezon.

De exemplu, în acest an, pârtia de ski Cocoș a fost folosită mai puțin de trei săptămâni și numai câteva zile s-a schiat pe tot traseul, pârtia fiind deschisă parțial, având zăpadă suficientă doar la bază.

Alunecarea de teren produsă acum a rupt efectiv traseul pârtiei mari, creând o falie de doi metri, care face aproape imposibilă folosirea acesteia.

În urmă cu doi ani, după alte alunecări de teren, primăria a mai alocat 200.000 lei pentru reparații, iar în timpul acestora un muncitor de 38 de ani și-a pierdut viața, fiind prins sub un utilaj.

Rămâne de văzut dacă noua administrație va continua să investească bani într-un proiect aspru criticat de bistrițeni, investiția de milioane de euro fiind făcută printr-un credit bancar.

Foto: Sportulbistritean.ro