Bistriţa: O maşină a fost spulberată de un tren. Două persoane au decedat

Cele două persoane aflate în mașina lovită, duminică, de tren, la o trecere de cale ferată din localitatea Nepos, județul Bistrița-Năsăud, au murit, au anunțat reprezentanții ISU.

Accidentul feroviar a avut loc, duminică, în localitatea Nepos, pe secţia de cale ferată 401. Potrivit polițiștilor, șoferul în vârstă de 47 de ani nu s-ar fi asigurat corespunzător la trecerea la nivel cu calea ferată și a fost acroșat de trenul InterRegio 1833, care se deplasa pe relaţia Iaşi – Timişoara. Oamenii legii susțin că trecerea la nivel cu calea ferată era automată și semnalizată cu semnale acustice și luminoase.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, în urma impactului, mașina a fost târâtă pe calea ferată 150 de metri.

Potrivit Centrului Infotrafic, accidentul feroviar a avut loc, duminică, în localitatea Nepos, pe secţia de cale ferată 401. Polițiștii spun că accidentul s-a produs la o trecere la nivel cu calea ferată automată, semnalizată cu semnale acustice și luminoase.

„Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe secţia de cale ferată 401, la kilometrul feroviar 33+405 metri, în zona localităţii Nepos (judeţul Bistriţa-Năsăud), la o trecere la nivel cu calea ferată, a avut loc un accident feroviar: un autoturism a fost acroşat de trenul InterRegio 1833, care se deplasează pe relaţia Iaşi – Timişoara. În urma impactului, două persoane din autoturism au suferit leziuni grave”, au anunțat polițiștii.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, în urma impactului, mașina a fost târâtă pe calea ferată 150 de metri.

„Din primele verificări efectuate de polițiști, se pare că șoferul, un bărbat de 47 de ani, din Livezile, nu s-ar fi asigurat corespunzător la trecerea la nivel cu calea ferată”, au transmis reprezentanții IPJ.

Șoferul mașinii, dar și o pasageră de 46 de ani, au fost grav răniți, potrivit reprezentanților ISU ei fiind în stop cardiorespirator.

Angajații ISU au verificat și starea celor circa 100 de pasageri aflați în tren.

Potrivit polițiștilor, circulaţia feroviară este întreruptă. Oamenii legii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzei și a împrejurărilor în care a avut loc accidentul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS