Bistrița Năsăud: Ninsori abundente, trei trenuri oprite temporar din cauza lipsei de energie electrică

Ninsorile abundente căzute în ultimele ore în judeţul Bistriţa-Năsăud au creat probleme în circulaţia trenurilor. Mai multe localități au fost afectate de lipsa de curent.

***

Trei trenuri de călători au fost oprite temporar în Bistrița Năsăud din cauza unor probleme în alimentarea cu energie electrică.

Astfel, un tren Timişoara – Iaşi, în care se aflau aproximativ 120 pasageri, a staţionat între localităţile Ilarion şi Grădiniţa.

De asemenea, o garnitură Timişoara- Iaşi a fost oprită temporar pe traseu. Drept urmare, trenul Ilva Mică – Suceava a fost oprit în staţia Ilva Mică, din cauza blocării căii ferate cu celelalte două trenuri.

Problemele în alimentarea cu energie electrică au fost rezolvate după ora 9.00 iar circulația trenurilor a putut fi reluată.

Sute de gospodării au rămas, însă, fără energie electrică în zona Piatra Fântânele. Se estimează că numărul abonaților afectați a fost de 360. Echipele de intervenție au anunțat că au rezolvat problemele înainte de prânz.

Între timp, în Pasul Tihuţa, pe Drumul Național 17, polițiștii nu permit mașinilor care nu sunt echipate pentru iarnă să mai urce pentru a evita producerea de blocaje pe traseu.

Pe drumurile naţionale şi judeţene din Bistrița Năsăud s-a intervenit, azi dimineață, cu aproximativ 50 de utilaje de deszăpezire.

Administrația Națională de Meteorologie menține avertizările „Cod galben” de ninsori și viscol pentru zonele montane până la ora 16.00. Așadar, și în următoarele ore ninsorile vor continua la munte iar vântul va viscoli zăpada.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS