Confidenţialitate

BISTRIȚA-NĂSĂUD: Case mistuite de flăcări în localitatea Șanț

Un incendiu puternic a distrus patru case de locuit, un atelier de tâmplărie și două anexe gospodărești din localitatea Șanț, în județul Bistrița-Năsăud.

La fața locului, au intervenit 8 autospeciale ale pompierilor militari și voluntari, relatează Mediafax.

Două persoane au suferit atacuri de panic, primind îngrijiri medicale de la paramedicii SMURD.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud patru case de locuit, un atelier de tâmplărie și două anexe gospodărești au fost cuprinse, joi noaptea, de un incendiu violent ce a izbucnit în localitatea Șanț. La fața locului au intervenit opt echipaje ale pompierilor dar și zeci de săteni care s-au mobilizat rapid și au dat pompierilor o mână de ajutor.

“Pentru gestionarea acțiunilor de stingere a incendiului au fost direcționate la locul indicat opt echipaje de pompieri militari și voluntari cu șapte autospeciale de stingere si un echipaj de prim ajutor SMURD (trei echipaje de la Garda de Intervenție Sângeorz Bai, două echipaje de la Secția de Pompieri Năsăud, respectiv SVSU Șanț, Maieru și Rodna). Un aport extraordinar în acțiunile de stingere l-au avut și localnicii comunei Șanț care, sub îndrumarea pompierilor, au sprijinit acțiunile de limitare a propagarii incendiului la casele alăturate. Mobilizarea persoanelor care locuiau în cele patru imobile (15 persoane – adulți și copii care s-au autoevacuat în condiții de siguranță), a vecinilor și realizarea primei intervenții de către componenta voluntarĂ din localitate (SVSU) au avut un rol extrem de important în salvarea de vieților, limitarea extinderii incendiului și protejarea vecinătăților” a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, Marius Rus.