Confidenţialitate

Bistrița-Năsăud: Candidat la alegeri, arestat pentru că și-ar fi incendiat casa

Un candidat la alegerile locale din Bistrița Năsăud a fost arestat preventiv, după ce ar fi mințit autoritățile în privința unui incendiu la locuința sa. Dănuț Dumitru Resvanță este acuzat acum că el ar fi dat foc casei sale și ar fi tras cu arma în mașina personală.

Incidentul a avut loc cu o zi înainte de alegeri, iar bărbatul a susținut că totul ar fi fost pus la cale de contracandidații săi.

Dănuţ Dumitru Resvanţă a candidat din partea UNPR la Primăria din Tiha Bârgăului, judeţul Bistriţa-Năsăud.

În noaptea de 3 spre 4 iunie, înainte de alegeri, bărbatul a sunat la 112 unde a reclamat că i-a fost incendiata casa și cineva a tras cu o armă în mașina sa.

Cazul a ajuns imediat în atenția publică, iar Dănuț Dumitru Resvanță a profitat de acest lucru și le-a spus anchetatorilor că focul ar fi fost pus la cale de contracandidați de-ai săi.

Mai mult, în ziua alegerilor, la postul de poliție dintr-o localitate apropiată, o mașină a poliției a fost incendiată cu un cocktail molotov.

Ancheta poliției arată că în ambele cazuri Dănuţ Dumitru Resvanţă ar fi principalul suspect.

El ar fi fost ajutat de alte patru persoane să incendieze casa și mașina de poliție. Candidatul UNPR a fost arestat iar ceilalți suspecți sunt sub control judiciar.

De altfel, în acest dosar anchetatorii au confiscat în urma perchezițiilor ”o armă de vânătoare, un pistol neletal, şapte cartușe de diferite calibre, trofee de cervide și lațuri pentru capturarea vânatului.”

Sursă foto:  gazetadebistrita.ro