Confidenţialitate

Bilete în stațiunile BALNEO: Casa de Pensii asigură peste 59.000 de locuri în 2018

Un proiect de hotărâre de guvern, publicat pe site-ul ministerului Muncii prevede că anul acesta statul asigură 59.527 de locuri repartizate în 19 serii. Fiecare perioadă de tratament nu poate fi mai mare de 12 zile iar vacanțele au o perioadă maximă de 16 zile. Suma alocată este de 344 milioane lei.

Pentru anul 2018, Casa Națională de Pensii a stabilit tariful maxim pentru un bilet de tratament balnear la 1.684 lei pentru unitățile de cazare de 2 stele şi de 1.764 lei pentru categoriile 3 & 4 stele.

Casa Națională de Pensii amintește că programul este unul social și, din acest motiv e necesar un prag maxim, astfel încât tot mai multe persoane să poată beneficia de tratament.

„Din această sumă vor fi asigurate maximum 59.527 locuri la tratament balnear, repartizate pe maximum 19 serii în unităţile de tratament balnear, proprietate a Casei Naţionale de Pensii Publice, iar diferenţa de locuri se va stabili în urma finalizării procedurii de achiziţie, derulată cu respectarea prevederilor Legii nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, cu modificările şi completările ulterioare, şi cu respectarea prevederilor Hotărârii nr. 395/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achiziţie publică din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice.” Notă de fundamentare, HG

Biletele de tratament balnear se acordă gratuit beneficiarilor de legi speciale (ex: benficii acordate cu caracter reparatoriu, cum ar fi biletele de tratament pentru familiile deportate în timpul regimului comunist). Din numărul total de bilete, benficiarii de legi speciale vor obține doar 15%.

O persoană poate beneficia de un singur bilet de tratament în timpul unui an. Distribuirea biletelor este făcută de casele teritoriale de pensii.