Bilantul violentelor de la Kiev a ajuns la cinci morti si 300 de raniti

Bilant tragic dupa violentele din Kiev. Cinci protestatari au murit în confruntările cu forţele de ordine produse astazi.

Aproximativ 300 de persoane au fost ranite.

Confruntările dintre manifestanții pro-europeni și forțele de ordine s-au intensificat la Kiev. Protestatarii au aruncat cu pietre și cu cocteiluri Molotov, iar polițiști au ripostat cu grenade și gloanțe de cauciuc. Capitalei Ucrainei s-a umplut repede de un fum negru, gros și sute de persoane au fost rănite și există și morți. Dar autoritățile dau vina pe un grup de extremă dreapta.

Între timp, NATO și Uniunea Europeană fac un apel la încetarea violențelor. Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso a spus că e șocat de ceea ce se întâmplă în Ucrania și a avertizat Kiev-ul că vor fi consecințe asupra relațiilor bilaterale, Iar oficialii europeni urmează să stabilească acțiunile care se impun în acest caz, pentru stoparea violențelor. Acestea au reizbucnit, după ce guvernul de la Kiev a adoptat duminică o lege care înăsprește pedepsele pentru cei care participă la manifestații antiguvernamentale. Ei ar putea face până la 5 ani de închisoare. Oamenii îi reproșează președintelui Viktor Ianukovici că a pus capăt relației cu Uniunea Europeană și a refuzat semnarea acordului de asociere, în schimbul unei apropieri de Rusia.