Bilantul victimelor operatiunii israeliene in Fasia Gaza a ajuns la 200 de morti

Noi raiduri israeliene au avut loc azi noapte: aviaţia israeliană a bombardat locuinţele mai multor oficiali din cadrul mişcării islamiste Hamas în Fâşia Gaza.

Aseară, premierul Benjamin Netanyahu anunța că Israelul este nevoit să extindă şi să intensifice operaţiunile militare în Fâşia Gaza, în contextul în care mişcarea islamistă Hamas respinge acordul de pace inițiat de Egipt.

Pe de altă parte, Israelul a îndeamnat 100.000 de locuitori din nordul Fâşiei Gaza să-şi părăsească locuințele.

În urma raidurilor israeliene efectuate azi-noapte în Fâșia Gaza au murit alte trei persoane.

Nici locuințele oficialilor din cadrul mișcării islamiste Hamas nu au scăpat nebombardate de aviația israeliană, după ce armistițiul propus de egipteni a fost respins.

Cel puţin două rachete au atins azi-noapte locuinţa cu patru etaje a unui oficial de rang înalt din cadrul Hamas. În momentul bombardării nu se afla nicio persoană în locuința lui Mahmoud al-Zahar, spun martorii și surse din securitate.

În schimb, pagubele au fost semnificative. Afectate au fost și locuințele din apropiere, dar și o moschee, tot din aceeași zonă.

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat aseară că o soluție diplomatică ar fi fost mai potrivită în acest context, însă Hamas nu a lăsat israelienilor altă opțiune decât să extindă și să intensifice campania militară.