Bilanţul victimelor incendiului din Londra a ajuns la 17 morţi

Şaptesprezece persoane au murit în incendiul izbucnit în Grenfell Tower în noaptea de marţi spre miercuri, a anunţat joi poliţia britanică, relatează BBC News.

Lor li se adaugă peste 80 de răniţi, iar bilanțul ar putea să crească.

Comandantul Poliţiei din Londra a anunţat joi că nimic nu sugerează că incendiul din blocul turn de locuinţe sociale ar fi un incident terorist, potrivit The Associated Press.

Într-un comunicat postat pe Facebook, primarul Londrei Sadiq Khan şi-a exprimat temerile cu privire la bilanţul de 12 morţi. ”Un bilanţ care mă tem că va creşte”, a spus el miercuri seara.

Locuitorii au pus în discuţie o administrare pe care o consideră foarte deficientă, iar ancheta cu privire la originea incendiului ar urma să deschidă piste care să permită stabilirea eventualelor responsabilităţi.

Dintre cele 78 de persoane spitalizate, 18 se aflau în stare critică, iar numeroase persoane erau în continuare date dispărute, ceea ce alimentează temeri cu privire la creşterea bilanţului.

”O operaţiune de căutare complexă de mai multe zile” a început de-acum, potrivit lui Stuart Cundy, comandantul Metropolitan Police, care nu se aşteaptă să găsească alţi supravieţuitori.

”Am auzit strigăte peste tot şi am văzut oameni sărind de la ferestre. Turnul era cuprins în întregime de flăcări. Era o oroare”, a povestit pentru AFP Khadejah Miller, care locuieşte într-un imobil vecin şi a fost evacuată ca măsură de precuaţie.

Alţi martori au văzut părinţi aruncându-şi copiii pe fereastră într-un gest disperat de a-i salva de sinistrul care devasta acest turn cu 120 de apartamente, de 24 de etaje, în apropiere de cartierul şic Notting Hill, în vestul Londrei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS