Bilanțul inundațiilor din Neamț: Localități izolate, zeci de case inundate

O persoană a murit după ce a fost luată de viitură, iar 13 case, 166 curţi, 50 subsoluriși beciuri au fost afectate de ploile şi vântul puternic de marţi şi din timpul nopţii trecute. De-asemenea, mai multe podețe au fost luate de ape, iar localitățile întregi au rămas izolate – transmite corespondentul Europa FM, Catrinel Cojocaru.

Zeci de familii din satul Boboteni au rămas izolate, de marţi seara, după ce podul care făcea accesul către Hangu a fost luat de ape, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Neamţ, Adrian Niţă.

„Au rămas izolate 65 de familii după ce podul de pe drumul comunal a fost distrus de viitură. Utilajul primăriei lucrează de aseară la un pod provizoriu. Nu au fost semnalate situaţii de urgenţă în satul izolat şi nu sunt alte rute ocolitoare. Se estimează că la ora 13,00 va fi reluat accesul în localitate”, a precizat Niţă.

În satul Soci din comuna Borca, torenţii de pe versanţi au inundat mai multe terenuri, o curte şi o anexă.

Totodată, 250 de abonaţi din localitatea Humuleşti – Târgu Neamţ nu au gaze naturale, după ce conducta care subtraversează pârâul Neamţu-Ozana a fost afectată de viituri. Echipele Del Gaz Grid lucrează pentru remedierea problemei.

De asemenea, în urma inundaţiilor produse marţi, 110 gospodării şi 5 case din Pipirig au fost afectate, iar un bărbat în vârstă de 44 ani, din Itrineşti – Mărgineni, a murit după ce a fost surprins, pe islaz, unde era la păscut cu vacile, de doi torenţi formaţi pe versanţi ca urmare a ploilor torenţiale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS