Confidenţialitate

Bilanţul inundaţiilor care au devastat centrul Greciei a crescut la 15 morţi. Cel puţin două persoane sunt în continuare dispărute | AUDIO

Bilanţul inundaţiilor care au devastat centrul Greciei a crescut la 15 morţi. Cel puţin două persoane sunt în continuare dispărute, au anunţat autorităţile. Peste 4.200 de oameni au fost salvati și evacuaţi de urgenţă în ultima săptămână.

Grecia a fost lovită saptămâna trecută de furtuna Daniel, în special orașul port Volos și satele din jurul Muntelui Pelion. Au fost cele mai abundente precipitaţii din ultima sută de ani, de când se fac măsurători.

Timp de 3 zile, inundaţiile şi alunecările de teren au devastat comunităţi întregi din Grecia continentală dar şi mai multe insule, printre care Skiathos. Sute de turişti, inclusiv români, au fost evacuaţi de urgenţă din calea apelor. În Volos, aprovizionarea cu apă a devenit o problemă, deoarece stațiile de pompare și o mare parte a rețelei de alimentare au fost avariate. Ministerul Sănătății a avertizat că apa nu este potabilă și există rapoarte privind apariția gastroenteritei.

Întreaga regiune a peninsulei Pelion este în continuare afectată de întreruperi de energie electrică și apă, iar principalele drumuri au fost avariate de ploile torențiale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Inundațiile au distrus mii de hectare de terenuri agricole, iar fermierii au pierdut si un număr mare de animale. Ploile abundente și inundațiile vin după incendiile catastrofale din această vară, care au ucis cel puțin 26 de oameni.

Foto: Shutterstock