Confidenţialitate

Bilanțul intemperiilor: Un adolescent ucis de trăsnet, sute de case inundate și întinse culturi agricole compromise

Un adolescent a fost ucis de trăsnet, joi, în localitatea băcăuană Coţofăneşti. Echipajul medical ajuns la faţa locului nu l-a mai putut salva pe băiatul de 13 ani. â

Sute de gospodării au fost inundate în întreg judeţul Bacău după ce râul Slănic a ieşit din matcă. Unele case au fost complet distruse de viitură, care a adus în zone locuite copaci şi bolovani de pe versanţi. Drumul de intrare în oraşul Slănic Moldova s-a surpat, circulaţia fiind blocată timp de mai multe ore. Livările de gaze în zonă au fost întrerupte după ce două conducte au fost distruse.

Peste 20 de persoane au fost salvate din maşini pe DN 11, în zona oraşului Oituz, după ce dumul a fost acoperit de aluviuni.

O rupere de nori a inundat zeci case şi curţi din oraşul Botoşani. Pompierii au salvat un copil aflat într-o maşină înconjurată de ape pe Calea Naţională. Trei maşini parcate au fost avariate de un acoperiş doborât de vântul puternic.

În judeţul Vrancea, 3  sate din comuna Nistoreşti sunt izolate după ce apele învolburate au rupt un podeţ.

În judeţul Teleorman, pompierii au fost chemaţi să intervină în oraşele Alexandria, Turnu Măgurele şi Roşiorii de Vede, dar şi în mai multe localităţi, pentru a scoate apa din curţi şi subsoluri.

La nivel naţional, peste 400 de locuinţe au fost inundate în ultimele zile. 14 judeţe consemnează pagube.

Guvernul a anunţat că îi va despăgubi pe sinistraţi şi pe cei ale căror culturi agricole au fost compromise.