Bilanţul incendiului din Londra a crescut la 12 morţi

Bilanţul incendiului din blocul Grenfell Tower din Londra a crescut la 12 morţi, a anunţat Poliţia Metropolitană.

Bilanţul anterior era de şase morţi şi 74 de răniţi, dintre care 12 în stare critică.

Situaţia devine din ce în ce mai tensionată în jurul blocului distrus de flăcări, în vestul Londrei, pe măsură ce temperatura creşte, iar oamenii sunt din ce în ce mai obosiţi şi mai înfometaţi, relatează The Guardian.

În faţa bisericii din Latymer, un grup de tineri s-a încăierat cu un fotograf. Tinerii ar fi fost nemulţumiţi că fotograful îi filmase cu telefonul şi i-au cerut să şteargă înregistrarea.

Între timp, mai mulţi voluntari care împărţeau apă şi mâncare persoanelor evacuate s-au plâns de lipsa de susţinere: “Unde este parlamentarul nostru? Unde este consiliul? Nimeni nu înţelege?”, au strigat ei.

În plus, locuitorii blocului distrus sunt furioşi de gestionarea deficientă a clădirii, relatează AFP.

Grenfell Tower, construit  în 1974 a fost distrus aproape în totalitate de flăcări.

„90% dintre locuitori au semnat o petiţie, la sfârşitul lui 2015, plângându-se de proasta administrare a companiei responsabile de mentenanţa imobilului. Eu, personal, am fost ameninţat de managerul lor”, se plânge David Collins, care a fost preşedinte al asociaţiei de locatari din bloc până în octombrie anul trecut.

“Am auzit că sute de alarme de incendiu nu au funcţionat, acest lucru nu mă miră. Sunt în stare de şoc, mortificat, dar nu surprins”, a adăugat el.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS