Confidenţialitate

Bilanțul atentatului din Stockholm a crescut la cinci morți

Poliția a revizuit vineri la cinci bilanțul victimelor atentatului de la Stockholm cu un camion care a intrat într-o mulțime de pietoni, după decesul unei femei de 60 de ani, relatează AFP și Reuters.

“O femeie de 60 de ani, care a fost spitalizată în sudul Suediei pentru rănile provocate în timpul atentatului terorist de pe Drottninggatan, a decedat în dimineața zilei de 28 aprilie”, indică poliția suedeză într-un comunicat.

La 7 aprilie, în jurul orei locale 15:00 (13:00 GMT), un bărbat la volanul unui camion a intrat în plin într-o mulțime de pietoni, cu o viteză de 100 km/oră pe Drottninggatan, o zonă pietonală și comercială printre cele mai aglomerate din capitala suedeză, rănind aproximativ 20 de persoane.

Trei suedezi, inclusiv o fată de 11 ani, un britanic și un belgian și-au pierdut viața în atac, potrivit acestui nou bilanț.

Un cetățean uzbek de 39 de ani, Rakhmat Akilov, cu o situație ilegală pe teritoriul suedez, a fost arestat la câteva ore după atac la Stockholm. El a recunoscut în fața unui judecător că a comis un “act terorist” și, potrivit poliției, el nu-și ascunde “simpatiile jihadiste” pe rețelele de socializare.

Poliția uzbekă, citată de agențiile de presă ruse, indicase că acesta a încercat să se alăture grupării jihadiste Statul Islamic în Siria prin Turcia în 2015.

Investigațiile ar urma să dureze mai multe luni, conform anchetatorilor, care încearcă să stabilească existența unor eventuali complici și mobilul care l-a ghidat pe prezumtivul atacator.