Bilanţul accidentului feroviar din Italia a ajuns la 25 de morţi

Potrivit autorităților, 25 de oameni au pierit în urma accidentului de tren din regiunea Bari, iar 50 de persoane sunt rănite.

Procurorii care investighează cauza tragediei au în vedere o….eroare umană.

Parchetul a deschis o anchetă pentru ucidere multiplă din culpă în acest caz.

Ministerul de Externe de la București a anunțat aseară că nu există, până la acest moment, cetăţeni români printre victimele accidentului din Italia.

Două trenuri de călători s-au ciocnit în apropiere de orașul Bari.

Cele două trenuri transportau studenți și navetiști. Circulau cu mare viteză în momentul în care s-au ciocnit frontal, într-o zonă cu livezi de măslini, între orașele Andria și Corato, după cum relatează jurnaliștii italieni:

         

Televiziunile au prezentat imagini în care se observă că locomotiva și vagoanele din față s-au făcut praf. În momentul impactului, au zburat de pe șine, iar bucăți din vagoane s-au împrăștiat la zeci de metri distanță. Este un dezastru, ca şi cum s-ar fi prăbuşit un avion – a comentat primarul unei localități învecinate. La locul accidentului, a fost amenajat un spital de campanie, unde le-a fost acordat primul ajutor răniților, înainte de a fi duși la spital. Printre cei găsiți în viață, între resturile vagoanelor se află și un copil de 7 ani.

 

         Tatăl meu era în acel tren. Sper să mai fie în viață – a spus o femeie care a venit într-un suflet la locul accidentului, la fel ca rudele altor pasageri. Ambele garnituri aparțin unei companii private, iar pe această linie, circulă zilnic 200 de trenuri.

 

         Președintele regiunii Andria a făcut un apel la populație să doneze sânge, iar premierul italian, Matteo Renzi și-a întrerupt vizita programată la Milano și a revenit la Roma. El a transmis condoleanțe și a promis că va afla din ce cauză s-a produs tragedia. Accidentul a avut loc la ora locală 11.30, într-o zi cu vreme însorită, iar anchetatorii iau în calcul o posibilă eroare umană.

Tot o eroare umană a fost și cauza unui accident similar petrecut, la începutul anului în sudul Germaniei. Două trenuri s-au ciocnit frontal aproape de granița cu Austria și 11 oameni au murit. Ancheta a scos la iveală că un controlor de trafic a dezactivat din greșeală sistemul automat de siguranță și le-a permis ambelor trenuri să folosească aceeași linie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS