Bilanț pozitiv al ANPC, la finalul Comandamentului Litoral 2017

Amenzi de peste 2,5 milioane de lei, sute de agenți economici pe pe litoral sancționați, zeci de terase și unități de cazare închise.
Este bilanțul ANPC la finalul sezonului estival în urma controalelor efectuate în toate stațiunile de la mare.
O corespondență de Ghiulfer Predescu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În această vară, numărul unităților controlate de comisarii de la Protecția Consumatorilor a fost de doar 775 față de 1500, anul trecut.
S-au aplicat însă amenzi de peste 2,5 milioane de lei din care s-au încasat aproape 200.000 de lei.
Iar comisarul șef al OPC Constanța, Horia Constantinescu, combate ideea că aceste controale ar aduce prejudicii de imagine litoralului așa cum a fost acuzat: „Nu este adevărat. Vreau să înțelegeți că, de exemplu, oprite temporar de la prestarea de servicii se află sub 10% dintre agenții economici controlați și luat în calcul faptul că 90% dintre acestea s-au reintors pe piață. Înseamnă un rezultat pozitiv„.

Cele mai multe aspecte reclamate de turiști făceau referire la mâncarea cu gust îndoielnic, toxiinfecție alimentară după consumarea mâncării, înşelare la cântar, veselă murdară, condiții necorespunzătoare de cazare etc.
Reclamațiile au fost însă mai puține decât în anii trecuți.
Directorul general al ANPC, Paul Anghel este, de aceea, din ce in ce mai optimist: „Asta este realitatea românească,cu bune, cu rele, cu produse alterate, expirate, cu cearșafuri murdare, rupte, pătate. Dar, lucrurile se schimbă și de la mentalitate trebuie plecat și, ușor, ușor, o să vedeți că o să avem o țară ca afară„.
Iar marea mulțumire a ANPC este faptul că, după controale, cei mai mulți agenti economici de pe litoral au remediat, rapid, deficiențele constatate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS