Bilanț MAI în urma inundațiilor

Nu sunt localități blocate sau izolate de inundații sau de zăpadă, dar au fost inundate 20 de locuințe din județele Olt, Mehedinți, Vâlcea și Giurgiu și 66 de case din Olt, Dâmbovița, Mehedinti, Argeș, Giurgiu.

Autoritățile au intervenit în localități din 12 județe până acum și în continuare sunt operațiuni în desfășurare în Olt, Dâmbovița, Teleorman, Vâlcea și Ilfov.  11  localităţi din judeţul Prahova au fost afectate de inundaţii, în urma ploilor abundente din ultimele ore, probleme fiind semnalate şi la Secţia de pediatrie a Spitalului din Sinaia, unde pompierii au intervenit pentru evacuarea apei.

Peste 2.600 de familii din patru localităţi nu au energie electrică, din cauza unor avarii.

În județul Vâlcea s-a fisurat un dig azi noapte, însă situația e sub control acum, iar in Teleorman a fost afectată circulatia feroviară azi noapte, pe ruta Alexandria- Roșiorii de vede. Acum s-a reluat circulația feroviară. Azi noapte a fost nevoie de intervenția autorităților pentru ca un microbuz să poată ajunge la destinație, la Novaci.

Mai multe drumuri sunt blocate la această oră din cauza vremii. DN67 C Râncam – Novaci, DJ 641 in Dolj, DJ 653 in comuna Schitu se circula cu restrictii, iar pe DJ 644 A, comuca Morunclav se circulă pe un singur sens.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS