Bilanț în creștere: 8 români au murit în urma cutremurului din Italia

Bilanțul românilor morți în cutremurul care a zguduit centrul Italiei este în creștere. 8 conaționali și-au pierdut viața în urma seismului, anunță Ministerul de Externe de la București. Alți 19 sunt în continuare dați dispăruți.

Ministerul român de Externe a anunțat în această seară că alți doi români au murit în urma seismului produs în centrul Italiei.

Numărul cetățenilor români decedați în urma tragicului eveniment se ridică la 8. Din nefericire a crescut și numărul româilor dați dispăruți – de la 17 la 19.   Demersurile pentru identificarea acestora sunt în derulare, iar verificările se fac în coordonare cu autoritățile italiene.

Ministerul precicează că o echipă va pleca din România mâine dimineață spre Roma pentru a acorda asistență, având în vedere complexitatea acțiunilor necesare pentru gestionarea situației.

Reprezentanţii Ambasadei României la Roma au precizat că sunt în permanentă legătură cu unităţile medicale în care sunt internaţi cei 5 cetăţeni români răniţi în urma producerii seismului. Starea acestora este stabilă, după cum spune purtătorul de cuvânt al MAE, Ionuț Vâlcu.

Ministerul de Externe anunță că prioritară este identificarea răniților și a dispăruților – și că, deocamdată, nu se știe câți români se află în taberele de sinistrați.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS