Bilanț IGSU: 18 județe, afectate de vremea rea în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, peste 200 de pompieri militari cu 80 de mijloace tehnice au fost mobilizați, în misiuni destinate limitării și înlăturării efectelor generate de ploi și inundații.

În urma ploilor căzute și a vântului puternic din cursul zilei de joi și din timpul nopții de joi spre vineri, au fost înregistrate pagube produse de vremea rea în 18 județe.

Afectate au fost: Alba, Argeș, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Galați, Harghita, Ialomița, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Sălaj și Teleorman.

Pompierii de la Inspectoratele pentru Situații de Urgență au acționat pentru evacuarea apei din 29 de locuințe, 16 beciuri și 55 de curți inundate, precum și pentru înlăturarea aluviunilor și deblocarea a trei drumuri.

În prezent, se acționează în județul Alba, localitățile Cetea și Stremț, pentru deblocarea DC 76, inundat în urma precipitațiilor din ultimele zile.

De asemenea, în localitatea Tătărani din județul Prahova se intervine pentru evacuarea apei dintr-un beci și o locuință.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS