Bike sharing pentru studenții de la UMF Târgu Mureș

Studenții Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș vor beneficia, în noul an universitar, de 200 de biciclete.

Acest lucru va fi posibil în cadrul unui proiect denumit „UMF Student Bike”.

Sistemul de smart bike-sharing, primul de acest tip adoptat de o instituție de învățământ din România, este un serviciu care permite studenților să împrumute o bicicletă.

Cel care dorește o bicicletă, se va conecta prin aplicație la smart-lock, va scana un cod QR de pe acesta și astfel va debloca bicicleta.

Returnarea este la fel de simplă: la parcarea bicicletei împrumutate, se va opri perioada de utilizare prin aceeași aplicație, iar smart-lock-ul va bloca la loc bicicleta.

Sistemul se bazează și pe un antifurt inteligent montat pe bicicletă, controlat prin aceeași aplicație de telefon.

„Practic, o dată cu introducerea acestui sistem, se face pasul către o nouă etapă în domeniul sistemelor de transport alternative. Ceea ce prezentăm acum, la Târgu Mureș, este o primă etapă din orașul viitorului. Astfel, implementăm împreună ceea ce specialiștii numesc smart city — un oraș care folosește tehnologia modernă pentru a fluidiza traficul, pe scurt, un oraș care folosește tehnologia pentru a îmbunătăți viața locuitorilor’, a precizat Andrei Botescu, co-fondator Atelierele Pegas, firma care susține proiectul.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS