Confidenţialitate

BIHOR: Consiliul Judeţean, depăşit de Primăria Oradea în atragerea investitorilor

Bihorul a primit anul trecut aprobarea MDRAP pentru înfiinţarea unui parc industrial la Tileagd, însă nu a alocat şi fonduri pentru înfiinţarea acestuia.

Terenurile sunt complet lipsite de utilităţi sau căi de acces, iar costurile realizării acestor facilităţi esenţiale  se ridică la câteva milioane de euro. Nu există fonduri alocate, iar Ministerului Dezvoltarii nu ştie nici măcar dacă există un calendar pentru realizarea acestor investiţii de către autorităţile judeţene.

O companie auto a renunţat să înceapă un proiect de producţie la Tileagd din cauza absenţei utilităţilor, potrivit  unor surse din Ministerul pentru Mediul de Afaceri.

Între timp, Consilul Judeţean vorbeşte despre înfiinţarea altor două parcuri industriale, la Săcuieni şi Beiuş.

La polul opus se află parcurile industriale înfiinţate de Primăria municipiului Oradea. Acestea au atras aproape 80 de companii ce promit investiţii de peste 270 de milioane de euro.

Conform Ministerului Dezvoltarii Regionale şi Administraţiei Publice, în România  există 76 de parcuri industriale. Multe dintre aceastea nu au însă  nici drumuri de acces, iar autorităţile locale par să fi uitat de ele.