Confidenţialitate

Bihor: Autoritățile vor economisi 1,2 milioane de euro prin desființarea unor instituții | AUDIO

De anul viitor, 7 direcții, fundații și asociații aflate în subordinea Consiliului Județean Bihor își pierd aproape trei sferturi din angajați. Autoritățile vor economisi astfel 1,2 milioane de euro pe an, iar banii vor fi mai bine folosiți.

Acesta este rezultatul celei de-a doua etape de reorganizare a Consiliului Județean Bihor. Multe dintre instituțiile care vor fi desființate nici măcar nu aveau obiect de activitate, după cum spune vicepreședintele CJ Bihor, Călin Gal.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 La rândul său, președintele Consiliului Județean  Bihor, Ilie Bolojan, a calculat la cât se ridică cheltuieile din administrație și cât îi costă pe bihoreni funcționarii din primării : aproape 44 de milioane de euro.  Iar dacă anul trecut Consiliul Județean avea cheltuieli de 3,2 milioane de euro, pentru anul viitor Ilie Bolojan le-a redus sub două milioane. Există însă în Bihor o primărie mai costisitoare pentru contribuabil chiar decât capitala de județ, Oradea :

„Cele mai scumpe servicii din județul Bihor sunt la o primărie, nu-i dau numele, 1.090 pe an, cam de 9 ori mai mare decât în Oradea pe cap de locuitor.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Președintele Consiliului Județean Bihor mai spune că localitățile din județ ar avea mai mulți bani pentru investiții dacă și-ar ajusta cheltuielile, iar contribuabilii ar vedea că din impozitele și taxele lor s-a făcut ceva concret. Din nou, Ilie Bolojan a făcut trimitere la localitatea cu cea mai costisitoare administrație:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.