Confidenţialitate

Biden: Carantină pentru toate persoanele care ajung în SUA cu avionul

Preşedintele american Joe Biden a anunţat, joi, că o orice persoană care ajunge cu avionul în Statele Unite va fi obligată, de acum înainte, să intre în carantină.

Prezentând planul său de luptă împotriva pandemiei, noul lider de la Casa Albă a anunţat, de asemenea, că pasagerii curselor aeriene vor trebui să prezinte un test cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2.

Fosta administrație de la Washington, condusă de republicanul Donald Trump, a minimizat mult timp efectele pandemiei şi a refuzat să ofere un răspuns la nivel federal, lăsând guvernatorii fiecărui stat să preia iniţiativa.

În SUA, bilanţul deceselor asociate Covid l-a depăşit pe cel al militarilor americani ucişi în al Doilea Război Mondial. De departe cea mai îndoliată naţiune de actuala pandemie, prima putere mondială înregistrează peste 405.000 de cazuri mortale în rândul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2.

Consilier special al Casei Albe pentru maladia Covid, specialistul în imunologie Anthony Fauci s-a declarat, joi, uşurat că nu mai trebuie să îl contrazică pe Donald Trump.

“Am spus întotdeauna totul şi asta mi-a creat uneori probleme”, a recunoscut el.  “Unele afirmaţii m-au făcut să mă simt inconfortabil, deoarece nu erau bazate pe ştiinţă”, a continuat acest expert, în vârstă de 80 de ani, care se bucură de o mare popularitate în SUA.