Confidenţialitate

Bicicletele lui Robin Williams, scoase la vânzare

Cele 90 de biciclete care au aparţinut actorului Robin Williams, estimate împreună la preţul de 200.000 de dolari, vor fi puse în vânzare la o licitaţie organizată pe internet în beneficiul fundaţiilor de caritate cu care a colaborat starul american, potrivit contactmusic.com.

Colecţia cuprinde şi un uniciclu, dar şi o bicicletă realizată pe comandă de manufacturierul italian Dario Pegoretti. Licitaţia va fi organizată online de casa Paddle 8.

Încasările ce vor fi obţinute vor fi donate în beneficiul Challenged Athletes Foundation şi Christopher and Dana Reeve Foundation, două dintre fundaţiile de caritate preferate de starul american.

Bicicletele sunt donate de copiii lui Robin Williams – Zak, Zelda şi Cody.

Robin Williams era pasionat de ciclism, iar Zelda, fiica lui, a vorbit de curând despre pasiunea tatălui ei pentru acest sport: ”Când îl vedeam pe tata urcând pe o bicicletă era ca şi cum un pinguin îşi desfăcea aripile şi începea să zboare. Decola cu o viteză aproape inumană, cu un zâmbet pe faţă şi nu se uita niciodată înapoi”.

Robin McLaurim Williams s-a născut pe 21 iulie 1951, în Chicago, Illinois. A fost actor de televiziune, film şi teatru şi a câştigat un premiu Oscar pentru performanţa din filmul “Good Will Hunting” (1997), precum şi şase Globuri de Aur, două premii Screen Actors Guild şi trei premii Grammy.