Bibury, cel mai frumos sat din Anglia

De obicei, când vorbim despre vacanțe în Marea Britanie, ne proiectăm automat în Londra. Însă sunt și alte destinații pe care ar trebui să le descoperim. Surprize plăcute îi rezervă călătorului zona rurală a Angliei și una dintre cele mai frumoase localități este Bibury. De altfel, este supranumit ”cel mai frumos sat al Angliei”.

 

Bibury este străbătut de râul Coln. Primele construcții au fost ridicate în secolul al 14-lea, pe strada Arlington Row, astăzi cea mai renumită arteră din localitate. Erau, de fapt, prăvălii în care călugării mănăstirii din zonă vindeau diverse produse. Câteva secole mai târziu, aceste prăvălii s-au transformat în locuințe, iar în prezent, se numără printre monumentele-istorice ale Marii Britanii. Localitatea în întregime se află în patrimoniul Regatului Unit.

Europe, England, Gloucestershire, Cotswolds, Bibury, Arlington Road

Și astăzi, toate casele respectă arhitectura tradițională: sunt făcute din piatră, iar peisajul e îndulcit de prezența ghivecelor cu flori de toate culorile așezate pe pervaze ori agățate la uși.

flori bibury

Din Londra până în Bibury sunt aproximativ 130 de kilometri. O variantă este să luați trenul din stația Paddington din Londra către Kemble, care se află la 20 de kilometri de Bibury. În Kemble nu sunt autobuze, dar dacă luați legătura din timp cu hotelierii de aici, vă vor pune la dispoziție un mijloc de transport – contra cost – către Bibury. Mai rapidă și fără prea multe complicații este varianta închirierii unei mașini.

 

 

 

Vremea e destul de capricioasă, iar ploile pot apărea din senin, așa că dacă vreți să faceți o plimbare romantică pe malul râului Coln, luați și o umbrelă cu voi. Va fi nu doar idilic, ci și romantic.

 

raul coln