„Biblioteca pentru Pop”, în Piaţa Victoriei

Marți dimineață, în Piața Victoriei din București se desfășoară un protest inedit, botezat în rețelele de socializare „Biblioteca pentru Pop”.

”Hai să îi ducem o carte lui Pop şi să îi cerem demisia! Ministrul Educaţiei, Liviu Marian Pop, a bulversat întregul sistem de învăţământ românesc.

Milioane de copii şi de părinţi au privit, în ultimele săptămâni, cum deciziile halucinante ale lui Pop duc şcoala românească spre haos complet. Cea mai recentă măsură care a dat peste cap Educaţia din România a fost ordinul de ministru privind interzicerea materialelor auxiliare, care a proivocat situaţii aberante: părinţii s-au plâns că elevii sunt percheziţionaţi în ghiozdane, profesorii că nu mai au cum să predea la clase, Gazeta Matematică a fost considerată interzisă în şcoli iar soarta examenelor din acest an şcolar a devenit incertă. Din palmaresul ministrului Pop mai amintim: Manualul Unic la clasa a cincea, Manualul de Sport, convingerea că, deşi în România Educaţia e gratuită, asta înseamnă doar că elevii nu plătesc, nu şi părinţii lor”, scrie pe pagina de Facebook a evenimentului.

Zeci de persoane au răspuns în prima oră apelului și au adus cărți care ”vor fi donate unor şcoli pe care subfinanţarea le-a adus în situaţia de a nu avea o bibliotecă”.

Cum domnul ministru al Educației este || (n.r. paralel) cu educația, iar domnul ministru al Culturii, || cu domeniul său sfânt, Fie ca aceste cărți să le servească drept secante (n.r. Dreaptă care intersectează în două puncte un cerc sau o curbă sau care intersectează una ori mai multe drepte sau plane)”, se poate citi pe prima pagină a unei culegeri de matematică pentru clasele V-VIII.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS