Confidenţialitate

Bianca Andreescu, eliminată în turul al doilea al turneului de la Chicago

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu s-a oprit în turul al doilea la turneul feminin de tenis de la Chicago (SUA), competiţie de categoria WTA 500, dotată cu premii totale în valoare de 565.350 de dolari, fiind învinsă în două seturi, 6-4, 7-5, de americanca Shelby Rogers, într-o partidă disputată miercuri.

Andreescu (21 ani/locul 20 WTA), campioană la US Open în 2019, vedea după unsprezece victorii consecutive în faţa unor adversare din Statele Unite, însă ea s-a înclinat în duelul cu Rogers după ce a comis un număr dublu de greşeli neforţate comparativ cu americanca.

Rogers (28 ani), numărul 43 mondial, a obţinut a şasea sa victorie din acest sezon în faţa unei jucătoare din Top 20 WTA. Ea o va înfrunta în optimile de finală pe japoneza Mai Hontama, venită din calificări, care a profitat de abandonul estoniene Anett Kontaveit.

Principala favorită a turneului de la Chicago, ucraineanca Elina Svitolina, a acces la rândul ei în optimile de finală, impunându-se cu 6-4, 6-3 în faţa americancei Amanda Anisimova. Svitolina o va înfrunta în turul următor pe românca Gabriela Ruse, care a eliminat-o la rândul ei pe Katerina Kozlova din Ucraina, de care a dispus cu 7-5, 6-2