Bernie Sanders, favorit pentru a deveni contracandidatul lui Donald Trump

Bernie Sanders a câştigat a câștigat sâmbătă alegerile interne ale Partidului Democrat în statul Nevada, cu un avans uriaş în faţa lui Joe Biden.

Sanders își consolidează poziţia de favorit pentru a fi desemnat candidatul democrat pentru preşedinţia Statelor Unite, care se va lupta cu Donald Trump, potrivit analiștilor citați de CNN și BBC.

„Vom câştiga în toată ţara pentru că poporul american s-a săturat de un preşedinte care minte tot timpul. Fraţi şi surori, dacă suntem uniţi, nu doar că îl vom învinge pe Trump, dar vom şi transforma această ţară. Vom avea un guvern şi o economie care să funcţioneze pentru noi toţi, nu doar pentru bogaţii care fac contribuţii la campanii”, a declarat Bernie Sanders.

Pe locul doi în Nevada s-a clasat fostul vicepreşedinte al SUA Joe Biden, cu 19 la sută, care şi-a revenit după rezultate extrem de slabe în statele Iowa şi New Hamshire.

Următoarele alegeri primare democrate vor avea loc în statul Carolina de Sud, sâmbăta viitoare. Urmează apoi alegeri în 14 state, pe 3 martie, zi cunoscută şi ca Super Tuesday, pentru că rezultatele de atunci pot da un favorit real în lupta pentru preşedinţie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS