Confidenţialitate

Bernie Ecclestone șochează din nou cu declarații controversate

Conducătorul Formulei 1, Bernie Ecclestone șochează cu un nou “val”  de afirmații controversate. Britanicul a declarat într-o conferință de presă că femeile-pilot nu ar fi luate în serios în “Marele Circ“, fiindcă nu sunt capabile fizic să conducă mașini foarte rapide.

Ecclestone a mai spus tot miercuri că președintele rus Vladimir Putin ar trebui să conducă Europa și ar dori că Donald Trump să câștige alegerile în America.

În vârstă de 85 de ani, conducătorul “Formula One Group” mai declarase acum câțiva ani că “Adolf Hitler a fost un om capabil să facă lucrurile cum trebuie”.
Acum, el a spus și că imigranții nu au avut o contribuție substanțială la economia britanică, ingnorand faptul că bunicii triplului campion mondial de Formula 1, Lewis Hamilton, au ajuns în Anglia din zona Caraibelor.

Nu au intaziat reacțiile din partea femeilor pilot. Englezoaica Pippa Mann, participantă de 4 ori la cursa de la Indianapolis și concurentă în seriile Indycar în America îi amintește lui Bernie Ecclestone că monoposturile pe care le conduce nu au servo-direcție, deci ea are suficientă forță.

Alte două femei pilot care au făcut carieră în sporturile cu motor ar mai fi Danica Patrick – campioană tot în America în cursele NASCAR, sau nemțoaica Jutta Kleinschmidt, câștigatoare a Raliului Dakar în 2001 și care a participat la celebra cursă africană și la categoria moto în 1988.