Confidenţialitate

Berbeceanu: Vom fi intransigenţi cu derbedeii

Referindu-se la recentele scandaluri stradale de la Hunedoara, Săcele și Bucureşti, şeful de cabinet al ministrului de Interne susține că forţele de ordine vor face tot ce este necesar pentru a asigura liniştea publică.

Potrivit comisarului Traian Berbeceanu, ”la violenţă trebuie răspuns cu violenţă”.

”Nu am să vă spun nici cu căt la sută au scăzut infracţiunile sesizate, nici câte amenzi au dat Poliţia şi Jandarmeria şi nici că se acţionează în sistem integrat. Pentru că nu vă interesează. Am să vă spun însă, simplu, că vom fi intransigenţi cu derbedeii, cu cei care sfidând legea ne sfidează pe noi toţi. Am să vă spun, simplu, că poliţiştii şi jandarmii sunt hotărăţi şi determinaţi să vă protejeze, pe voi cei multi, impunând respectarea legii şi atunci când huliganii încearcă să provoace dezordine şi haos. Am să vă asigur că forţele de ordine, alea prost echipate, cu logistică necorespunzătoare şi fără suficiente materiale de protecţie, nu vor face un pas înapoi în a-şi face datoria”, scrie acesta pe Facebook.

“Iar «vitejilor» care din spatele tastaturii jignesc în mod ticălos, şi «specialiştilor» care ne fac reproşuri şi ne dau sfaturi cu privire la modul de intervenţie în ceea ce priveşte conflictele din Hunedoara, Săcele sau Bucureşti, le spun că tot poliţiştii şi jandarmii au fost cei care, de îndată, au restabilit ordinea publică. Cu fermitate şi profesionalism i-au reţinut pe derbedei, chiar dacă în sensul ăsta nu au apărut filmuleţe pe net. Şi da, cred că la violenţă trebuie răspuns cu violenţă! Proporţional”, adaugă Traian Berbeceanu.

În urma revoltei dintr-un cartier al Hunedoarei au fost arestate 4 persoane.

După scandalul de la Săcele, au fost reţinute 8 persoane.

La București, au fost reţinute 9 persoane după un conflict în care agenții de poliție au tras focuri de armă în plan vertical pentru liniștirea spiritelor.