Beneficiile vitaminei C, nou studiu

O dietă bogată în antioxidanți ca vitamina C, vitamina E și seleniu protejează împotriva cancerului de pancreas, demonstrează un nou studiu.

Cancerul de pancreas este o afecțiune malignă foarte greu de tratat și cu un prognostic foarte prost, supraviețuirea fiind de aproximativ 6 luni dupa diagnosticare.

Riscul de a dezvolta cancer de pancreas include moștenirea genetică, diabetul, fumatul și pancreatita cronică.

Cercetătorii spun că cei care consumă alimente cu un conținut ridicat de seleniu prezintă cu 50% mai puține riscuri de a dezvolta cancer de pancreas.

De asemenea, produsele care aduc organismului un aport ridicat de vitamina C și vitamina E scad și mai mult riscul apariției acestei afecțiuni.

Vitamina C se găsește în nenumărate fructe precum portocalele și căpșunile, dar și în multe legume. Nucile sunt bogate în vitamina E și seleniu.

Acești antioxidanții ne mai protejează de gripă, de alergii și de unele boli ale sistemului nervos.