Beneficiile colagenului pentru articulații și frumusețe din interior | VIDEO (P)

Articulațiile tale suferă din cauza greutății sau a vârstei? Ești o persoană activă și articulațiile tale sunt suprasolicitate datorită activității fizice intense? Pielea ta și-a pierdut suplețea și fermitatea? Dacă răspunsul este DA la oricare dintre aceste întrebări, soluția este una simplă.

Toată lumea știe că aportul suplimentar de colagen este vital pentru sănătatea suprafețelor articulare, dar prea puțini știu exact ce este colagenul, când începem utilizarea suplimentelor cu colagen, care este forma recomandată sau care sunt factorii la care ne supunem zilnic, care ne afectează producția proprie de colagen.

De data aceasta, la Europa FM stăm de vorbă cu experții pentru starea de bine care se vede și simte.  Conf. Univ. Dr. Olivia Timnea, professor la Universitatea Româno-Americană – Facultatea de Educație fizică, Sport și Kinetoterapie, Medic primar medicină sportivă pentru Lotul Național de Fotbal Feminin – Senioare și  Medic primar MF Chiajna Medical Center, explică, pe un limbaj ușor de înțeles, cum ne putem menține sănătoase articulațiile și pielea suplă.

„Colagenul este o proteină care asigură rezistența tuturor țesuturilor din corpul nostru. De asemenea, se găsește în piele, păr și unghii, dar și în structura vaselor de sânge. Există 28 de tipuri de colagen, cele mai frecvente fiind primele 4 tipuri.

Colagenul de tip I se găsește în piele, ajutând la menținerea elasticității pielii, prevenind apariția ridurilor, a celulitei sau vergeturilor. În plus, are rol în creșterea și regenerarea părului și unghiilor”, explică, la Europa FM, Conf. Univ. Dr. Olivia Timnea.

Conf Univ. Dr Olivia Timnea spune că producția proprie de colagen poate fi afectată de alimentația deficitară, expunerea la radiațiile solare fără protecție, fumat, dar de și stres. Are însă și soluții simple de aplicat. ” Alimentația ajuta producția de colagen. O sursă alimentară  de colagen foarte bună este fiertura oaselor de vită, care poate fi folosită ca bază în orice fel de mâncare. Colagenul poate fi găsită și în somon.

Alte alimente ajută la stimularea producției proprie de colagen: kiwi, fructe de pădure (conțin  Vitamina C), legumele verze, broccoli, frunze de kale (pentru conținutul ridicat în clorofilă, care intervine în sinteza pro-colagenului, precursorul colagenului). Morcov, ardei roșu, cartof dulce, mango sau pepene – ne ajută să reparăm colagenul distrus de radiațiile solare, deoarece conțin Vitamina A”, spune medicul care se ocupă de Lotul Național de Fotbal Feminin – Senioare.

Parte din gama Doppelherz® pentru sistemul osos și articulații, Doppelherz Kollagen 11.000 Plus conține nutrienți care contribuie la sănătatea aparatului locomotor și ajută la protecția celulelor. În plus, substanțele nutritive atent combinate sunt oferite în flacoane unidoză care conțin soluția orală gata de consumat, cu un gust delicios de fructe de pădure. Astfel, flacoanele sunt ușor de luat chiar și în călătorii!

Dar despre collagen nu se poate vorbi doar în raport cu articulațiile. Pielea, cel mai întins organ al corpului uman îndeplinește roluri importante. Pielea proaspătă, plină de vitalitate, este asociată cu tinerețea, frumusețea și bucuria de a trai. Cu toate acestea, datorită proceselor de îmbătrânire foarte naturale, dar și datorită influențelor mediului, pielea se schimbă – își pierde tonusul și elasticitatea.

Procesul de îmbătrânire a pielii se caracterizează printr-o reducere a sintezei colagenului și a acidului hialuronic. Efectele acestui proces sunt scăderea fermității fibrelor de colagen și deshidratarea la nivelul dermului; pielea se deshidratează și devine uscată, subțire, cu tendința de ridare. Tocmai, pentru a veni în ajutor, Doppelherz Kollagen BEAUTY conține o combinație de nutrienți atent selecționați pentru o piele frumoasă în mod natural de la interior.

”Este important să oferim corpului un aport substanțial de colagen, dar și să stimulăm producția proprie de colagen. Suplimentele alimentare cu colagen previn și ameliorează problemele articulare, întăresc sistemul osos și ajută la menținerea sănătății pielii, părului și unghiilor. Este foarte important ca produsul să conțină hidrolizat de colagen de origine bovină (peptide de colagen), care să asigure o absorbție și un efect optim”, explică Dr. Olivia Timnea.

Doppelherz Kollagen BEAUTY și  Doppelherz Kollagen 11.000 Plus sunt suplimente alimentare! Citiți cu atenție informațiile de pe ambalaje și prospectele!

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS