Confidenţialitate

Inițiativă belgiană: Vreau să plătesc dublu pentru bere

Vreau să plătesc dublu – în Belgia, proprietarii de baruri și restaurante le oferă clienților posibilitatea de a alege să plătească dublu un pahar de bere, pentru a-și ajuta terasele preferate să iasă cu bine din perioada grea a pandemiei.

Patronii de baruri spun că acest concept este de fapt opusul “orei vesele”, de dinainte de pandemie, când clienții veneau la bar – într-un anumit interval orar – și puteau bea dublu, la același preț. În Belgia, terasele se deschid de săptămâna viitoare.

Patronii de terase din Belgia au numit toată ideea lor Helpy Hour, adică o oră în care clienții pot întinde o mână de ajutor restaurantelor afectate de criza declanșată de pandemia de coronavirus.

Peste tot în lume sunt impuse măsuri stricte de distanțare socială, așa că barurile și restaurantele au fost nevoite să renunțe la mese și scaune, pentru ca oaspetii lor să poată fi în siguranță. Asta înseamnă pierderi mari pentru restaurante, care oricum vin după luni bune în care au avut obloanele trase.

Asociația belgiană care reprezintă interesele patronilor de restaurante anunță că jumătate din cele 12.000 cafenele s-ar putea închide din cauza efectelor pandemiei de coronavirus, potrivit Euronews.

Săptămâna viitoare, iubitorii de bere belgiană – care acum trei ani a intrat oficial în patrimonial UNESCO – sunt chemați să-și apere băutura preferată și să scoată din buzunar mai mulți bani pentru ea.