Confidenţialitate

BELGIA: Începe judecarea teroristului Salah Abdeslam

Unic supravieţuitor al comandourilor jihadiste care au comis atentatele de la Paris în noiembrie 2015, Salah Abdeslam va compărea, luni, în faţa unui tribunal din Bruxelles, fiind suspectat de implicare într-un incident armat cu poliţia belgiană în martie 2016.

Procesul reprezintă doar un preambul la cel programat în Franţa, unde tânărul este considerat “inamicul public numărul 1”, notează Agerpres.

În vârstă de 28 de ani, francezul de origine marocană a crescut în cartierul Molenbeek din Bruxelles, unde s-a radicalizat.

Faptele pentru care Salah Abdeslam va fi judecat în Belgia s-au petrecut la 15 martie 2016, când anchetatori francezi şi belgieni au fost surprinşi de tiruri de armă în timpul unei percheziţii de rutină la un apartament care servea drept ascunzătoare a membrilor celulei jihadiste.

Arestarea lui Salah Abdeslam a fost considerată drept un element declanşator al atentatelor din 22 martie 2016 de la Bruxelles, când 3 kamikaze s-au aruncat în aer la aeroportul internaţional Zaventem şi într-o staţie de metrou, 32 de persoane fiind ucise.

X