Belgia ia măsuri privind cartele SIM pre-paid

În Belgia se iau măsuri împotriva terorismului. Guvernul federal a aprobat măsura anonimatului cartelelor SIM preplătite.

Asta înseamnă că pe teritoriul belgiei cartelele telefonice nu vor mai putea fi folosite fără identificarea utilizatorului.

 

Anunțul privind această măsură a fost făcut de ministrul Telecomunicațiilor iar proiectul așteaptă acum să treacă prin Consiliul de Stat, urmând ca noua regulă să intre în vigoare de la toamnă.

Practic, din septembrie cartelele sim preplătite vor putea fi activate doar după ce utilizatorul se va identifica.

Identificarea se va face în magazin, unde cartea de identitate a utilizatorului va fi scanată iar datele trimise operatorului.

În cazul unei achiziții online, identificarea se va face prin cartea de identitate electronică, semnătura electronică, un serviciu de contact certificat sau o tranzacție de plată electronică.

Noile reguli se vor aplica și cartelelor preplătite care sunt deja în funcțiune, iar utilizatorii vor dispune de un termen de șase luni pentru a se identifica.

Măsura face parte din arsenalul de decizii luate de guvernul condus de Charles Michel în urma atentatelor de la Paris și din Bruxelles.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS